Trampoline kopen

Kinderen houden van springen en door een trampoline te kopen maak je ze als ouder dolblij. De trampoline is een favoriete speeltoestel van de kinderen en vooral buiten in de zomer. Bij het kopen van de een trampoline staat veiligheid voorop. Onderstaand vind je informatie waarbij je moet letten bij de aanschaf van een trampoline.

Trampoline voorkeur

Er zijn trampolines in alle soorten, maten, kwaliteiten en veiligheidsklassen. Hierbij dient u te letten naar uw voorkeur rekeninghoudende met springoppervlakte, veiligheid en budget.

Springkwaliteit trampoline

Het springcomfort van een trampoline is niet bij elke trampoline hetzelfde. Voor optimaal springcomfort dien je te letten op de veren, de springmat en de grootte. Hoe langer de de veer, hoe soepeler je op de trampoline springt. Het springmat dient gemaakt te zijn van Permatron wat geldt voor al onze Etan Trampolines. Een grotere trampoline springt beter door de vering en springoppervlakte.

Voor de veiligheid dien je bij het kopen van een trampoline te letten op:
- Het gewicht
Hoe zwaarder een trampoline des te beter de kwaliteit door het gebruik van dikkere staal

- Maximaal draaggewicht
Over het algemene gekdt hoe meer het maximaal geschat gebruikersgewicht is, des te beter de kwaliteit. De trampoline kan namelijk een zwaarder gewicht aan, waardoor het gebruikte materiaal steviger moet zijn.

- Staaldikte
Hoe dikker de staal, des te hoger de kwaliteit. Ook afhankelijk van de constructie van de trampoline. Geadviseerd wordt een minimale staaldikte van 1,5 mm voor een goede kwaliteits trampoline.

- Frame en veren afwerking
Om roest te voorkomen dient het frame en de veren van de trampoline goed zijn afgewerkt. Geadviseerd wordt een dubbel gegalvaniseerde afwerking. Dit geldt bij alle Etan trampolines.

- Veren en lengte
Trampolines verschillen in aantal veren en de lengte van de veren. Hoe meer en langer hoe beter. Geadviseerd wordt een minimale veerlengte van 16,5 cm.

- Randkussen dikte en breedte
Voor veiligheid wordt een randkussen geadviseerd met een minimale dikte van 2,5 cm. Ook moet deze de veren bedekken, zodat bij het springen de voeten niet klem komen te zitten.

Kortom een trampoline kopen is genieten van optimaal springplezier! Maak onderstaand uw keuze uit de categorie met soorten trampolines.